Lebih dari
120 orang pemborong berdaftar sebagai anak syarikat bagi mengedarkan
produk-produk RAMLY. Kesemua pemborong berdaftar ini dibawah pemasaran
Ramly Mokni Sendirian Berhad. Syarikat pemasaran ini beribupejabat di
Desa Tun Razak, Cheras, Kuala Lumpur. Penubuhan syarikat ini bertujuan
dalam menawarkan khidmat jualan kepada pelanggan. Bagi memastikan
pengedaran dan penghantaran produk dijamin kualiti dan kesegarannya,
kenderaan kontena sejukbeku digunakan.
Sebuah anak syarikat Ramly yang berobjektif dalam memastikan produknya
mudah didapati dipasaran telah ditubuh di Lorong Raja Bot (Off Jalan
Raja Alang) di Kuala Lumpur. Anak syarikat ini dikenali sebagai Ramly
Supermarket Sendirian Berhad, dan ia beroperasi 24jam. Pembukaan anak
syarikat ini bagi memastikan khidmat borong dan runcit boleh
dilaksanakan diantara RAMLY dengan penjaja dan orang awam.
Kualiti
Penubuhan Makmal Mikrobiologi yang dijalankan oleh Ramly,
bagi mengawal kualiti produk. Tujuan penubuhan makmal ini adalah
memasitkan produknya adalah suci (dari pemilihan bahan mentah hingga
produk siap) dan selamat untuk dimakan. Selain itu, makmal ini berfungi
sebagai satu tempat penyelidikan dan pembangunan produk. Makmal
Mikrobiologi Ramly lengkap dengan peralatan teknologi tinggi.
Produksi
Satu kajian penyelidikan dan pembangunan produk
dijalankan oleh Ramly, bagi tujuan kesegaran, kelazatan dan kualiti
produknya. Cara pembungkusan yang menarik juga dikaji dalam memastikan
produk kelihatan menarik dan boleh dinikmati. Pengimplementasi kepakaran
teknologi oleh Ramly, adalah memastikan pengeluran daging dan hasil
laut dapat memenuhi citarasa pengguna dan pengemar Ramly. Kepakaran
teknologi yang digunakan juga memastikan produktiviti produk.
Penyediaan
Untuk memasak burger Ramly, tidak begitu sukar, cuma
yang diperlukan ialah kuali atau plet leper, penekan daging burger,
dapur, gas masakan, ban burger dan daging burger. Untuk rencah atau
isi-isinya pula ialah timun dan kobis. Untuk bahan perisanya, biasa
digunakan ialah sos Worcester (wu-ches-ter) atau juga dikenali sebagai
kicap burger dikalangan orang Malaysia. Sebagai sos tambahan pula ialah
mayonis, sos tomato, sos cili ataupun sos barbeku.
No comments:
Post a Comment